vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht
0
vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht

28 april 2022

Waar let je op bij het kopen van een bh?

Twijfel je eraan of je bh goed zit? Pas je bh altijd op het ruimste haakje. Dit adviseren we omdat een bh altijd nog wat ruimer wordt door het dragen. Op deze manier kun je je bh altijd wat vaster dragen na verloop van tijd. Het is van belang dat de onderband goed aansluit, hier komt immers de meeste steun vandaan. Hieronder volgen wat problemen die je kunt tegen komen bij het passen van een bh en hoe je het kan oplossen:

Borsten vallen uit de cup

Als je een dubbele borst hebt bij je cup dan is de cupmaat overduidelijk te klein. Het kan ook zo zijn dat de snit van de bh te laag is voor jouw volle cup. Kies liever voor een hoog sluitende/ full cup model. Als je bh juist open valt dan is de cupmaat juist te klein.

De bh band kruipt omhoog

Dit zien we heel erg vaak! Meestal is de omtrek dan te wijd, probeer eens een strakkere omvang. Let op: je moet een cup groter nemen. Stel je hebt een B85 gepast en de omvang is te groot. De cup van een B80 is kleiner dan die van de B85, kies in dit geval een C80.

De bandjes snijden

De bh-bandjes dienen op de juiste hoogte te zijn afgesteld. Knellen ze? Maak ze dan wat langer. Maar let er ook op dat de omtrek niet te ruim is. De steun van je bh dient uit de band te komen en niet te hangen aan de schouderbandjes. Er zijn ook bh’s met comfortbandjes; deze zijn iets breder en zachter om insnijden te voorkomen.

De beugels knellen

Beugels zou je niet mogen voelen tijdens het dragen. Mocht dit toch het geval zijn dan is het probleem vaak een te kleine cup. Goed zittende beugels volgen de vorm van de borst en omsluiten de borst helemaal. Ze mogen niet prikken in je huid of knellen. Blijf je last houden van beugels? Probeer dan eens een bh zonder beugel.

Wil je nog meer tips over het aanmeten van een bh? Lees onze maathulp! Ben je benieuwd naar onze collectie bh's van Mey, Felina en Anita? Ontdek onze ruime collectie lingerie hier bij Mooi Eronder. Bij vragen helpen we je graag verder! Langskomen in onze winkel in het centrum van Maastricht (Sarneel-Dessous) mag uiteraard ook.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »