vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht
0
vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht

9 september 2022

Ken je het ondergoed merk Mey al?

Wij zijn fan van Mey. Dat zal inmiddels wel duidelijk zijn. Een groot deel van onze selectie in de winkel en online is van dit topmerk. Maar waar staan ze voor? Mey staat voor duurzaamheid, traditie, de beste kwaliteit en is een echt familiebedrijf. Eerst even een geschiedenis lesje

Mey geschiedenis

We gaan meer dan 90 jaar terug naar het jaar 1928. Het bedrijf Mey wordt opgericht door Franz Mey. Ze produceren textiel en specialiseren uiteindelijk in damesondergoed eind jaren 50. Mey is een innovatief merk dat streeft naar de beste kwaliteit. Zo ontwikkelt het merk in 1978 een afwerking zonder zoom. Deze zien we nog altijd terug in de Noblesse serie voor dames. De heren doen pas hun intrede in de jaren 80. De collectie wordt uitgebreid met ondergoed voor mannen. We kunnen het ons bijna niet meer voorstellen maar nachtkleding maakte geen deel uit van het aanbod tot 2002. De innovatie gaat verder en in 2002 wordt ook lingerie toegevoegd aan het assortiment. Anno nu heeft Mey een ruime collectie van basic ondergoed tot luxe nachtkleding voor dames en heren.

Mey producten

Mey produceert onderkleding voor dames en heren. Naast basic ondergoed is er ook een ruime keuze in bh's en nachtkleding. Uit dit enorme aanbod selecteren wij de musthaves voor onze winkel en webshop. Highlights uit onze collectie zijn voor dames:

  • Mey Lights. Een unieke combinatie van zijdeachtige glanzende viscose aan de buitenzijde van de stof En aan de binnenkant zit zachte katoen voor een natuurlijk draaggevoel en perfect comfort.
  • Mey spacer bh's. Deze bh is gemaakt van ultrafijn, zijdemat glanzend spacer materiaal dat zeer licht en ademend is. Het materiaal voelt zacht aan en door de elasticiteit vormt het zich naar je lichaam.
  • Mey organic. Mey basic dames ondergoed gemaakt van bio katoen, vrij van chemicaliën en schadelijke stoffen. Perfect voor vrouwen met een gevoelige huid.100% gemaakt in Duitsland.

En voor heren:

  • Mey Dry Cotton. Deze kan echt niet ontbreken. Heren ondergoed met 'airconditioning'. De Dry Cotton serie is perfect tegen transpiratie en zorgt voor een perfect klimaat op je huid. 
  • Mey Re:Think. Boxershorts, ook in trendy prints, gemaakt van bio katoen met GOTS certificering.
  • Mey Eronderhemd, deze business shirts zijn van alle gemakken gezien en draagt ideaal onder een zakelijke outfit.

Duurzaamheid

We noemden het al eerder maar bewust produceren en oog voor de natuur staan hoog in het vaandel. Al sinds de oprichting in 1928. Zo wordt er geproduceerd in eigen fabrieken in Europa, namelijk in Duitsland, Portugal en Hongarije. Door te kiezen voor hoogwaardige grondstoffen, zoals pima-katoen, gaat een Mey product veel langer mee en belast het het milieu veel minder. Ongeveer 82% van alle stoffen woorden door Mey zelf geproduceerd om de beste kwaliteit te garanderen. De stoffen worden met hete waterdamp voorgekrompen. Dit appreteren zorgt ervoor dat je kleding niet meer krimpt in de was en is een duurzame methode om dit te bewerkstelligen. De strengste regels en normen worden gehanteerd bij het verven. Dit wordt chloorvrij gedaan onder de STANDARD 100 by OEKO-TEX®-certificering.

Hangers recyclen

Uniek is het hergebruik van Mey hangers, de zogenaamde boomerang. Wij ontvangen Mey producten op hangers en na verkoop retourneren wij de hangers naar Duitsland. Hier worden ze in een sociale werkplaats gereinigd en gebundeld om opnieuw te gebruiken. Zo ontstaat er een ecologisch kringloop systeem van kledinghangers die al gebruikt wordt sinds 1997!

Heb je nog vragen over Mey? Stel ze ons gerust! Onze ruime Mey collectie voor dames en heren ontdek je hier online.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »