vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht
0
vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht

19 mei 2022

Hoe was je een bh?

Als je een nieuwe bh hebt gekocht wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten! Daarom geven we je graag wat handige tips om de levensduur van je bh te verlengen. Onderaan het artikel lees je ook ons advies over hoe vaak je een bh moet wassen. 

Als eerste, mag een bh in de wasmachine? In de meeste labels zal staan dat de bh met de hand gewassen dient te worden. Mocht er geen tijd zijn om een handwas te doen (eerlijk is eerlijk, mijn bh’s gaan ook geregeld mee in de machine) dan lees je verderop tips hoe je dit het beste kan doen.

Handwas

Was het kledingstuk in lauw water met wasmiddel voor fijn textiel en gebruik geen wasverzachter. Dit laatste zorgt er namelijk voor dat de elasticiteit verminderd. Laat de bh niet te lang weken, maximaal 15 minuten is voldoende. Let ook op dat je niet te veel wasmiddel gebruikt. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Bij een handwas gebruik je veel minder water dan bij de machine dus heb je ook veel minder wasmiddel nodig dan je misschien zou denken! Droog vervolgens je bh met een handdoek, zo droogt het alvast voor een groot deel. Laat ze vervolgens liggend drogen en berg je bh nooit nat op!

Machinewas

Zorg dat je bh sluiting gesloten is zodat de haakjes geen andere kleding kunnen beschadigen. Stop je bh in een waszakje. Dit zakje beschermt de bh en voorkomt dat de beugels loskomen. Gebruik een zo zacht mogelijk programma en een mild wasmiddel. Laat wederom liggend drogen (niet in de volle zon of op de verwarming) en stop een bh nooit in de droger. 

Heb je weer fris gewassen bh’s? Let dan ook op hoe je ze opbergt. Het liefst in een lade waarin je de bh’s kan neerleggen. Sluit de haakjes en vervorm de cups niet. Zo heb je er het langste plezier van! Tot slot, je kan je bh het beste wassen na 2-3 dragen. Veel wasplezier.

Heb je nog vragen over het wassen van je bh? Neem gerust contact met ons op via [email protected] of tijdens winkelopening via 043-8522345. Wij hebben een ruime keuze in bh's van Mey, Felina en Anita. Er is voor ieder wat wils: voorgevormd, beugelbh's en bh's zonder beugel. Ontdek onze selectie lingerie hier. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »