vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht
0
vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht

30 oktober 2023

Zustermaten bij bh's

Handige pastips voor bh's

De juiste bh vinden is moeilijk, dat merken wij ook in onze winkel. Want wat is nu de perfecte maat en bh? Daarom geven we graag tips en leggen we het maatsysteem aan je uit. Dat is stiekem nog best ingewikkeld!

BH maten

Een bh maat bestaat uit een getal en een letter. Het getal geeft de omvang aan, bijvoorbeeld 80. De letter geeft de cup aan, bijvoorbeeld C. Je bh maat is dan C80. Je kunt je bh maat meten met een meetlint. Meer kun je hierover lezen in ons maatadvies. Echter blijft het ook belangrijk om te passen want ieder model/merk kan weer anders uitvallen.

Zustermaten

Dé C cup bestaat niet. De diepte van de cup is afhankelijk van de omvang. Als we maat C80 als uitgangspunt nemen dan hebben de B85 en de D75 dezelfde cups. Indien je een C80 past en de omvangsband zit te los en de cups zitten perfect dan is het de moeite om de D75 te proberen. Is de omvang echter te strak dan zit een B85 wellicht beter.

Is de omvang echter goed maar de cup is te klein? Neem dan een B80. Is de cup te groot? Probeer dan eens een D80.

Wanneer past een bh goed?

  • De cups van een bh mogen niet in de huid te snijden zodat er een 'dubbele borst' ontstaat. Ook mag er geen ruimte zitten tussen de borst en de cups of plooien vertonen.
  • Het middenstuk tussen de cups moeten op de huid liggen en mag niet zweven.
  • De borst moet de cup volledig vullen zonder er aan de zijkant uit te bollen.
  • De onderband moet stevig en horizontaal om het lichaam zitten. Hier komt namelijk de meeste steun vandaan. Deze mag zéker niet omhoog kruipen.
  • Schouderbandjes snijden niet in de huid maar zitten comfortabel. Zo mogen niet te los zitten zodat ze afglijden.

Kortom: Je bh zit de hele dag comfortabel, snijdt niet, zorgt voor een mooi silhouet en aan het einde van de dag denk je niet "hehe kan ie eindelijk uit".

Bh's bij Mooi Eronder

Bij ondergoedwinkel Mooi Eronder hebben we een ruime keuze in prachtige bh's van Mey, Felina, Chantelle en Anita. Wat je ook het liefste draagt: voorgevormde bh's,niet-voorgevormde beugelbh's of juist bh's zonder beugel, bij Mooi Eronder selecteren we de musthaves voor jou. Wij zijn gespecialiseerd in bh's voor elke dag: de perfecte basics om onder elke outfit te dragen. Uiteraard maak je je set compleet met een bijpassende comfortabele slip. Nog vragen? Neem gerust contact met ons op via de klantenservice. We helpen je graag!

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »