vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht
0
vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht

25 mei 2020

Ondergoed van viscose

Graag besteden wij ook aandacht aan verschillende soorten stof. Want er is nogal wat keuze als het op ondergoed aankomt. Ieder heeft hierin zijn eigen voorkeur: katoen, polyamide, wol of modal. Ieder materiaal heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Vandaag lichten wij viscose graag voor je uit.

Viscose wordt vanwege de glanzende draden ook weleens kunstzijde genoemd. Viscose is een half-synthetische stof. Dat houdt in dat de basis van de stof natuurlijk is maar dat deze op een synthetische wijze is verwerkt. De basis voor viscose is cellulose, dat bijvoorbeeld gewonnen wordt uit houtpulp en restanten van katoenpluis.

Viscose voelt lekker aan, glanst mooi en is soepel. Een voordeel van viscose is dat het kleurvast is en vocht goed absorbeert. Een nadeel is de kreukgevoeligheid. Kreuken kan voorkomen worden door de viscose niet in de droogtrommel te stoppen. Producten van viscose kunnen verder probleemloos gewassen worden. Viscose wordt ook vaker gemengd met andere vezels, hiermee kan de kreukgevoeligheid ook makkelijk worden beperkt.

Wij hebben meerdere series in onze collectie waarin viscose is verwerkt. Een voorbeeld van mooi ondergoed van viscose is de bestseller Mey lights . Deze Mey serie heeft viscose aan de buitenkant van de stof. Hierdoor is er een mooie glans en voelt de slip heerlijk zacht aan. Bij de Mey lights serie draagt u katoen op de huid, een ideale materiaalcombinatie.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »