vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht
0
vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht

7 februari 2022

Van garen tot stof

Ons best gelezen blog artikel gaat over het verschil tussen polyester en polyamide. Tijd om aandacht te besteden aan andere stoffen en materialen. Lees hier meer over katoen, wol, viscose, elastaan en synthetische vezels.

Bij ondermode draait het om comfort en een goed gevoel op je huid. Daarom is het belangrijk dat de stof prettig aanvoelt, iets wat heel persoonlijk is. In deze nieuwsbrief aandacht voor materiaal en vezels. Want niets komt immers zo dichtbij als je ondergoed!

Katoen

Katoen wordt uit een gewas uit de tropen en subtropen gehaald. Bekend is de Pima katoen uit Peru, dat volledig met de hand geplukt en gesorteerd wordt. Katoen kan tot 65% van zijn eigen gewicht aan water opnemen, maar daardoor droogt het ook heel langzaam. Steeds vaker zien we nu ook bio katoen bij ondergoed. Bijvoorbeeld de organic serie van Mey voor dames of 95/5 van Schiesser voor heren.

Eigenschappen van katoen: ademend, huidvriendelijk en geschikt voor de droger.

Viscose

Viscose is een kunstmatig geproduceerde vezel van natuurlijke cellulose, die uit verschillende houtsoorten wordt gewonnen. Daarom is dit garen ook biologisch afbreekbaar. Bovendien is er voor de productie en verwerking ervan veel minder water en energie nodig dan voor katoengaren. Een van onze bestsellers voor vrouwen met viscose is Mey Emotion

Eigenschappen van viscose: huidvriendelijk, kreukt amper en droogt iets sneller dan katoen.

Wol

Wol is afkomstig van de zachte haren van een vacht (meestal van schapen) en bestaat uit keratine. Bekend is de merinowol, omdat dit bijzonder fijn en sterk gekruld is. Dit zorgt voor een isolerende functie en houdt bijzonder lang warm. Wol kan tot 33% van haar gewicht aan vocht opnemen zonder dat het klam aanvoelt en droogt aanzienlijk sneller dan katoen. Prachtige shirts van wol hebben wij van Mey de Exquisite lijn.

Eigenschappen van wol: vuilafstotend, neemt weinig geuren op en kreukt nauwelijks.

Synthetisch

Synthetische vezels zoals polyamide en polyester worden via een chemisch proces vervaardigd (bijv. uit aardolie). Dit klinkt niet zo duurzaam maar deze stoffen gaan langer mee en kunnen goed gerecycled worden. Polyamide en polyester worden vaak gemengd met andere garens om tot een materiaal te komen met de beste eigenschappen. Lees meer in ons blog artikel over het verschil tussen polyamide en polyester.

Eigenschappen synthetische vezels: vormvast, kreukvrij en sneldrogend.

Elastaan

Elastaan is een synthetische vezel met een bijzondere eigenschap: hij kan tot drie keer langer dan zijn oorspronkelijke lengte worden uitgerekt. Zodra de spanning afneemt, krimpt de elastaan vezel weer tot zijn oorspronkelijke lengte in elkaar. Elastaan wordt vaak samen met andere vezels gebruikt voor een hoog draagcomfort.

Eigenschappen elastaan: rekt niet uit, zeer licht en dun.

Heb je nog vragen over ondergoed van katoen, viscose, polyester, wol of polyamide? We helpen je graag verder! Neem gerust contact met ons op 043-8522345 of stuur ons een berichtje op [email protected]

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »