vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht
0
vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht

22 februari 2021

Ondergoed van katoen

Veel van ons ondergoed wordt gemaakt van katoen. Het voelt heerlijk zacht aan op de huid en draagt de hele dag comfortabel. Maar wat weet jij over katoen? Hier wat handige informatie:


Waar komt katoen vandaan?

Katoen komt van de katoenplant, deze groeien in landen met een warm klimaat. De pluizige witte bolletjes op de plant, het zaadpluis, zijn de vezels. Deze worden met de hand of machinaal geplukt. Hiervan kan door middel van spinnen garen gemaakt kan worden. Mey haalt een groot deel van de katoen uit Peru. Deze speciale Pima-Katoen is van hoge kwaliteit met een vezellengte van minimaal 40 mm. Deze Pima-katoen is onder andere terug te vinden in de Noblesse serie van Mey.

Eigenschappen van katoen

Katoen is een zeer sterke vezel, zeker als het nat is! Katoen heeft een hoog absorberend vermogen. Daarnaast is katoen zacht en ademend. Ook kan de stof gemakkelijk worden geverfd. Belangrijke redenen waarom we het zo graag voor onze kleding gebruiken. Een groot nadeel van katoen is dat het makkelijk kreukt en kan verkleuren in de zon. Ook wordt katoen steeds vaker gecombineerd met andere materialen zoals bij Dry Cotton: katoen met cool max microvezels tegen transpiratie.

GOTS katoen

Biologisch katoen is in opkomst! Een goede zaak want dit is een duurzaam geproduceerd katoen, beter voor mens en milieu. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard, als een stof dit keurmerk krijgt dan wil dat aangeven dat het voldoet aan strenge eisen voor het materiaal en productieproces. Dit garandeert een milieuvriendelijke en veilige productie, ook op sociaal gebied. Er is ook ondergoed van fairtrade katoen met het GOTS certificaat: Mey Organic voor dames en Re:Think van Mey voor heren.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »