vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht
0
vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht

10 maart 2020

Hoe voorkom ik gele vlekken in een wit T-shirt?

Zweten doen we allemaal, dat is menselijk. Om onaangename luchtjes van zweet te voorkomen gebruiken we deodorant. Ideaal om het zweten tegen te gaan maar hierbij hoort ook een nadeel: gele vlekken in je shirt die er niet meer uit gaan.

Omdat voorkomen beter is dan genezen: koop een deodorant zonder aluminium. Dit voorkomt de chemische reactie die leidt tot de gele vlekken. Ook het verminderen van de hoeveelheid deodorant helpt en het goed laten drogen alvorens het shirt aan trekken helpt.

Zijn er toch vlekken ontstaan dit zijn wat handige tips om ze eruit te krijgen:

  • Laat het shirt weken in een emmer met een sopje van lauwwarm water met natuurazijn. Wees hierbij niet te zuinig. Laat het een paar uur intrekken en was vervolgens het t-shirt zoals je altijd doet. In plaats van azijn kan je ook huishoudsoda gebruiken.
  • gooi eens een vaatwas tablet in je wasmachine. Dit kan gewoon in de trommel bij je wasgoed. Hiermee verdwijnen/verminderen de storende gele vlekken onder de oksels.
  • of maak gebruik van de natuur en laat je shirt in de zon drogen. Dit werkt als een natuurlijk bleekmiddel en zorgt ervoor dat je geen chemische middelen hoeft te gebruiken.

Heb je last van zweten? Overweeg dan eens Dry Cotton shirts van Mey. Deze stof van katoen gecombineerd met CoolMax microvezel zorgt ervoor dat vocht snel wordt opgenomen en voorkomt natte plekken onder je oksels. Ook zijn er speciale business shirts met oksel-pads. Met deze fijne shirts voel je je de hele dag fris! 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »