vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht
0
vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht

22 mei 2023

Biologische katoen

Ondergoed van bio katoen

Er is de laatste tijd steeds meer aandacht voor het milieu. En zo ook in de wereld van basic ondergoed. We zien dat steeds meer merken kiezen voor biologisch katoen. Onder andere Mey heeft de Organic serie, Schiesser heeft de 95/5 onlangs vernieuwd met bio katoen en Ten Cate heeft herbruikbare verpakkingen en ondergoed gemaakt van GOTS gecertificeerde katoen.

Wat is bio katoen?

Katoen blijft uiteraard katoen, een natuurproduct waarbij van de pluis uit de katoenplant vezels tot draden gesponnen worden om uiteindelijk textiel van te maken. Bij bio katoen is er aandacht voor het productieproces dat invloed heeft op mens en milieu. Zo worden er natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruikt en minder water door het gebruik van wisselteelt.

GOTS katoen

Gots staat voor Global Organic Textile Standard. Dit is een internationaal keurmerk dat eisen stelt aan zowel de productie, waarbij gelet wordt op het milieu maar ook de sociale impact.

  • gevaarlijke pesticiden zijn verboden
  • geen gemanipuleerde zaden, wisselteelt zodat de grond langer bruikbaar is
  • 60% minder verbruik van water en energie
  • geen dwangarbeid of kinderarbeid, fabrieken worden streng gecontroleerd
  • geen gebruik van gevaarlijke chemicaliën, werknemers zijn beschermd
  • afvalwater wordt behandelend en watervoorzieningen beschermd.
  • tot 60% minder uitstoot van broeikasgas

Ondergoed van biologisch katoen bij Mooi Eronder

Ook wij proberen ons steentje bij te dragen als het om de natuur gaat. Dat zit 'm soms al in kleine dingen zoals het recycleren van plastic en het hergebruik van hangers. En ook in de keuzes in onze collectie. Gelukkig zien we dat er steeds meer aandacht is voor duurzaamheid. Mey is hierbij koploper, zij hebben al meer dan 25 jaar een prachtig systeem waarbij de hangers terug gestuurd worden naar een sociale werkplaats zodat ze hergebruikt kunnen worden. Ook zien we steeds meer verpakkingen van gerecycled plastic of karton.

Ga voor een goed gevoel op je huid en kies voor biologische katoenen ondergoed. Bij Mooi Eronder hebben we een ruime keuze in basic onderkleding voor hem en haar. Bekijk onze collecties

Ten Cate Basics voor dames van GOTS katoen

Ten Cate Basics voor heren van GOTS katoen

Mey Organic voor dames

Mey Re:Think voor heren

Schiesser 95/5 van bio katoen

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag! Stel je vraag gemakkelijk via onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar per telefoon, mail en whatsapp. Jesse & Stephanie voorzien je graag van eerlijk advies.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »