vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht
0
vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht

26 mei 2022

Welke maat herenondergoed heb ik?

Heren maten

We krijgen vaak de vraag: Welke maat moet ik nemen? Zeker bij online bestellen best een moeilijke keuze. En daarbij zijn er verschillende maat tabellen bij heren om het nog ingewikkelder te maken.

Een makkelijke omrekentabel:

Wat zijn maten precies? Een systeem waarbij kleding (in ons geval dus ondergoed en nachtmode) ingedeeld wordt naar grootte. Hierbij wordt gekeken naar de omvang van de borst, taille en heupen. Ieder land heeft een eigen gestandaardiseerd systeem. Wij hanteren meestal de Duitse (ofwel Europese) maattabellen. Die kun je hierboven aflezen. Kijk hierbij in het label dus naar de EU maat of DE maat. De Franse, Britse, Italiaanse en Amerikaanse maten wijken namelijk af van de onze.

Wil je jezelf opmeten? Neem dan een flexibel meetlint en zorg ervoor dat dit lint recht rondom je lichaam loopt. Vraag eventueel hulp bij het opmeten als je dat handiger vindt. De borstomvang meet je ter hoogte van je tepel. De tailleomtrek meet je met een centimeter ter hoogte van je navel en de heupomvang rond het breedste deel van je heupen en billen. Kijk vervolgens in de tabel welke maat het beste overeenkomt.

Bij mannen ondergoed spreken we meestal van de maten 4, 5, 6 etc. Bij de pyjama's wordt meestal 48, 50, 52 etc. gehanteerd. De internationale maten S, M, L zijn hier ook bij toepasbaar maar worden niet altijd vermeld. Zo is een maat 5 een medium ofwel een maat 50. En dan zijn er natuurlijk ook nog jeansmaten (volg je het nog?) Hierbij is maat 32 een medium. Zoals we al zeiden. Het is best wel ingewikkeld!

Omdat ieder merk ook nog eens iets anders kan uitvallen hebben wij alle tabellen per merk voor je op een rij gezet: maattabellen ondergoed. Zo valt een Schiesser pyjama iets breder dan een Mey pyjama. En valt een Mundo Unico short een half maatje kleiner dan onze Europese merken. Twijfel je? Je mag altijd contact met ons opnemen voor advies! We denken graag met je mee. Stuur ons een mail [email protected] of bel tijdens winkelopening naar 043-8522345. Ontdek hier onze ruime collectie heren ondergoed en nachtkleding.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »