vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht
0
vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht

23 januari 2023

Sarneel-Dessous of Mooi Eronder?

Sarneel Dessaus? Dessoes? De naam van onze winkel levert soms hilarische uitspraken op. En hoe zit dat dan met Mooi Eronder? Wij leggen het je graag uit!

Dessous (spreek je uit als dəsu) is ondergoed in het frans. Sous is onder en dan gaat er meestal wel een belletje rinkelen als je dat zegt. De naam Sarneel is de achternaam van Stephanie en zo is de naam voor de winkel ooit ontstaan. De naam Sarneel Textiel paste niet meer toen er in de jaren tachtig werd gespecialiseerd richting ondermode. 

En hoewel wij hier in het zuiden van Limburg geregeld de Franse taal horen, blijkt de naam toch wel verwarring op te roepen. Zo ontvangen wij wel eens post voor meneer Sarneel en mevr Dessous. Hoewel dat een prachtige en toepasselijke achternaam was geweest is dat niet het geval. Zo doende besloten wij om voor de webshop een andere naam te voeren. In de rest van het land is er immers geen link met de voormalige Sarneel winkels in Maastricht.

Na lang brainstormen bleek onze perfecte naam voor de hand te liggen. Want wij hadden als slogan al: Sarneel Dessous Mooi Eronder. Dit staat al van oudsher in het logo vermeld. En zo werd in 2016 mooieronder.nl geboren. Dé webshop voor al je basic ondergoed, by Sarneel-Dessous. En zo zullen wij steeds vaker werken onder de naam Mooi Eronder. Maar vrees niet, Sarneel zal niet van de gevel verdwijnen in onze winkel in Maastricht. Daarvoor zijn wij te dol op onze geschiedenis.

Wil je meer weten over Jesse, Stephanie en Sarneel-Dessous? Lees dan hier meer op de Over Ons pagina.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »