vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht
0
vóór 16:00 besteld is vandaag verstuurd
gratis verzending vanaf €40 binnen NL
afhalen mogelijk in onze winkel in Maastricht

8 maart 2021

De juiste bh

Als je blij bent als je s avonds die vervelende knellende bh uit kan doen, moet je eens goed kijken of je wel de juiste draagt. In dit blogartikel wat handige tips voor de juiste maat en pasvorm:

Borsten vallen uit de cup

Als je een dubbele borst hebt bij je cup dan is de cupmaat overduidelijk te klein. Het kan ook zo zijn dat de snit van de bh te laag is voor jouw volle cup. Kies liever voor een hoog sluitende/ full cup model. Als je bh juist open valt dan is de cupmaat juist te klein.

De bh band kruipt omhoog

Dit zien we heel erg vaak! Meestal is de omtrek dan te wijd, probeer eens een strakkere omvang (let op: je moet een cup groter nemen. De cup van een B80 is kleiner dan die van de B85, kies in dit geval een C80)

De bandjes snijden

De bh-bandjes dienen op de juiste hoogte te zijn afgesteld. Knellen ze? Maak ze dan wat langer. Maar let er ook op dat de omtrek niet te ruim is. De steun van je bh dient uit de band te komen en niet te hangen aan de schouderbandjes. Er zijn ook bh’s met comfortbandjes; deze zijn iets breder en zachter om insnijden te voorkomen.

De beugels knellen

Beugels zou je niet mogen voelen tijdens het dragen. Mocht dit toch het geval zijn dan is het probleem vaak een te kleine cup. Goed zittende beugels volgen de vorm van de borst en omsluiten de borst helemaal. Ze mogen niet prikken in je huid of knellen. Blijf je last houden van beugels? Probeer dan eens een bh zonder beugel.

Wil je nog meer tips over het aanmeten van een bh? Lees onze maathulp!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »